x
,

Hint Yağı

KULLANIMI

Kullanım alanına göre yalnız ya da farklı yağlarla beraber kullanılan Hint yağı, vücudun pek çok noktasına fayda sağlamaktadır. Yağın büyük kısmını risinoleik asit oluşturduğu için saç, cilt, kirpik ve kaşlarda kullanılması durumunda daha da olumlu sonuçlar alındığı ortaya çıkmaktadır.

Hint yağını cildinizin neresinde kullanırsanız kullanın muhakkak pamuk yardımıyla kullanmaya özen göstermelisiniz. Gün içinde içtiğiniz suyun içine bir çay kaşığı Hint yağı damlatabilirsiniz. Bunun yanında masajlarınızda Hint yağı kullanabilir, nemlendirici kremlerinizle yağınızı karıştırıp bu şekilde kullanabilirsiniz. Masaj ve teknikleri hakkında bilgi almak için tıklayın.

Hint Yağı Cilt için Nasıl Kullanılır?Fungal enfeksiyonların sebebiyet verdiği cilt enfeksiyonlarının pek çoğunu Hint yağı ile engellemeniz mümkündür. Cildinizi mikroplardan arındıran yağ, aynı zamanda dezenfektan özelliği de göstermektedir. Ciltte meydana gelen ülser, saçkıran, kaşıntı ya da egzama gibi rahatsızlıklarda Hint yağı ile şifa bulabilirsiniz. Hint yağını cildiniz için kullanmak isterseniz zeytinyağı ile birleştirip pamuk yardımıyla sorun yaşadığınız bölgeye uygulayabilirsiniz. Bunun dışında nemlendirici ya da besleyici olarak kullanmak istediğinizde masaj yaparak uygulamanız çok daha faydalı olacaktır.

Hint Yağı Kirpikler için Nasıl Kullanılır?Hint yağını kirpiklerinizin beslenmesi ve gürleşmesi için kullanacaksanız bu durumda rimel çubuğu kullanmanız faydalı olacaktır. Temizlediğiniz rimel fırçalarınızdan biri ile sabah ve gece olmak üzere iki kez uygulayacağınız Hint yağı, kirpiklerinizin gürleşmesi daha dolgun ve uzun görünmesini sağlayacaktır. Dökülen kirpikler için de oldukça faydalı olan Hint yağı, boşluklar için tek tek uygulanmalıdır. Uzun süreli kullanımlarda oldukça etkili olacaktır.

Hint Yağı Saçlar için Nasıl Kullanılır?Hint yağını saçlarınız için kullanacaksanız ne amaçla kullandığınız önemlidir. Eğer saçlarınızda dökülme varsa farklı yağlarla zenginleştirmeniz daha sağlıklı sonuç verecektir. Saç dökülmelerine karşı Hint yağını tatlı badem yağı ile karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulamalısınız. Yaklaşık 2 saat durduktan sonra ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Hint yağını saç zayıflıkları için kullanacaksanız bu durumda zeytinyağı tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Eşit oranda zeytinyağı ve Hint yağını karıştırdıktan sonra saç uçlarınızdan diplere doğru uygulamalısınız. Bir gece bone içinde kaldıktan sonra durulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzaması hakkında bilgi almak için buraya da bakın.

MUHAFAZASI

Isı, ışık ve nemden uzak yerde koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız.

EK BİLGİLER

Hint yağının içerisinde bulunan antioksidanlar, antiseptik özellikler, antienflamatuvar özellikleri bu yağın vücudunuzda iltihapların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Hint yağı içerisinde bolca antioksidan barındırmasından dolayı vücuttaki serbest radikallerin gelişimini engellemektedir.

1. Kabızlığı gidermede önemli bir yardımcıdır.Hint yağının bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, yani laksatiftir. Genellikle geçici kabızlık problemlerinde oldukça işe yarar. Herhangi bir şekilde tüketildiğinde ince bağırsakta parçalanır ve risin oleik asit salgılar. Risinoleik bağırsakta emilerek güçlü bir laksatif etki yaratır. Her ne kadar kabızlık konusunda etkileri gözlense de kesinlikle uzun dönemli bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır.

2. Doğal bir nemlendiricidir.Nemlendiriciler cildin dış tabakasında su kaybını önleyerek nemi muhafaza ederler. Kozmetikte de Hint yağı, suyu hapsetme özelliği nedeniyle birçok ürünün içinde kullanılır. Özellikle parfümlü, boyalı ve cildi tahriş eden ürünler yerine doğal bir çözüm olabilir.

3. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.Hint yağı, yaraların iyileşmesini hızlandırır ve bu süreçte yaraların kurumasını önleyen nemli bir ortam yaratır. Doku büyümesini sağlar, böylece yara şle dış etkenler arasından bir bariyer oluşturularak enfeksiyon riski azaltılır.

4. İltihap önleyici etkisi vardır.İçinde bulunan ana yağ asidi risinoleik, iltihap sökücü özelliğe sahiptir. İltihabı azaltırken ağrıyı hafifletir. Romatoid ve sedef gibi iltihaplı hastalıklarda oldukça etkili olabilmektedir.

5. Akneleri azaltır. Akneler; siyah noktalara, iltihaplı sivilcelere ve şişliklere neden olabilir. Özellikle gençlerde ve gençlerde oldukça yaygındır. Birçok insan akne problemleriyle uzun süre boyunca savaşır. Hint yağı, akneleri azaltabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Aknenin çıkış noktası ise iltihaplardır. Hint yapı iltihapları giderebildiği için akneler için de oldukça iyi bir çözümdür.

6. Mantarlarla savaşır. Candida Albicans genellikle genital bölge, diş eti iltihapları, diş eti enfeksiyonlarında görülen bir mantar türüdür. Hint yağı bu mantar türüyle savaşır ve bu bölgelerin sağlıklı kalmasını sağlar. Araştırmalarla hint yağının diş etlerindeki bu mantarı yok edebildiği kanıtlanmıştır.

7. Saçların ve saç derisinin güçlenmesinde oldukça etkilidir.Özellikle hasar görmüş ev kuru saçlarda Hint yağı oldukça etkilidir. Düzenli uygulandığında saç tellerini besler, esnekliğini arttırır ve kırılmaların önüne geçer. Kepek, pul pul dökülme sorunlarında da oldukça etkilidir. Saçları yumuşatır, nemlendirir. Böylece daha hızlı uzamalarına ve gürleşmelerine yardımcı olur. Aynı etkiler kaş ve kirpikler için de geçerlidir.

8. Yaşlanma etkilerini azaltır.Yaşlandıkça kuruyan ve kırışıklarla kendini gösteren yaşlama etkilerini yoğun nem özelliği sayesinde azaltır. Cilde nüfuz ettiğinde elastin ve kolajen üretimini arttırır. Bu da cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. İnce çizgilerin görünümünü geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir.

 

 

1
×
MERHABA... Ben Şifalı Dükkanda Görevli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeriyim. Bana hastalığınızın veya şikayetinizin ne olduğunu yazarsanız size hangi bitkileri ve ürünleri nasıl kullanmanız gerektiği ile ilgili bilgi verebilirim.